MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 

Dr. Tilki Attila 

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10. számú, Fehérgyarmat központú választókerület 
 

1967. május 9-én született Kisvárdán. Apai ágról katolikus sváb származású. Õseit Rakamazra és a Hegyaljára 1740-tõl telepítették be a Rajna és a Mosel vidékérõl. Nagyapja, Tilki János (1912-1977) Tiszanagyfalun született cipész. Nagyanyja, Kovács Anna (1921-2005) Rakamazon született bolti eladó. Anyai ágon tirpák származású. Nagyapja, Tóth István (1913-2003) Kopócsapátin (ma Aranyosapáti) református családba született jutasi tiszthelyettes, a Kinizsi Aranygyûrû  tulajdonosa, a 12 gyalogezred tagjaként megjárta a Don-kanyart ahol hõsies magatartásáért kitüntették. 1946-ban leszerelt. B-listázták, ezért az ötvenes évek elején nehéz körülmények között éltek. A Zöldért Vállalat belsõ ellenõreként ment nyugdíjba. Nagyanyja, Czirka Ilona Magdolna (1923-2003) Nyíregyházán született, a családi háztartás vezetésével foglalkozott. Édesapja, Tilki László (1942) a nyíregyházi gimnáziumi érettségit követõen vasúti tisztképzõt végzett, majd a MÁV-nál Dombrádon és Kisvárdán pályamester, késõbb Nyíregyházán építésvezetõ egy megyei építõipari vállalatnál, ma már nyugdíjas. Édesanyja, Tóth Ágnes (1944) ugyancsak Nyíregyházán született, a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen végzett történelem-földrajz tanári szakon. Pályáját Dombrádon kezdte, majd a kisvárdai szakmunkásképzõben tanított, és a nyíregyházi 14. sz. Általános Iskola igazgatóhelyetteseként ment nyugdíjba. Testvére, Ágnes (1967) egyetemi végzettséggel tanár Nyíregyházán.

1989 óta nõs, felesége Tarpai Anikó fõiskolát végzett tanító a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Két lányuk született, Abigél (1991) és Polett (1993) tanulnak.

Az általános iskola nyolc osztályát Kisvárdán, a 4. sz. Általános Iskolában (Várday István) kezdte, 1979-tõl (családja költözésével) Nyíregyházán fejezte be. A Kossuth Lajos Gimnáziumban 1985-ben érettségizett. Marcaliban teljesítette kétéves kötelezõ sorkatonai szolgálatát. A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképzõ Fõiskola történelem-orosz szakán 1991-ben diplomázott. Munkája mellett, 2001-ben a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar posztgraduális képzése keretében, regionális területfejlesztést tanult. Emellett 2003-ban jogász diplomát is szerzett a Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Karán.

A laskodi általános iskolában kezdte pedagógiai pályáját, 1994-2000 között Fehérgyarmat két iskolájában tanított angolt és történelmet. Több éven keresztül szintén angolt tanított a munkaügyi központokon keresztül munkanélkülieknek indított vámkezelõ és vámügyintézõ szakképzõ tanfolyamokon. 2000-2002 között a miniszterelnöki hivatal területfejlesztésért felelõs kistérségi megbízottja. 2002-2006- ban  Fehérgyarmat fõállású alpolgármester, 2006-tól polgármestere.

2002-tõl tagja a Rákóczi Szövetségnek, 2003 óta tagja a Kürt-Gyarmat Hagyományõrzõ Íjász Egyesületnek, és a Keresztény Értelmiségi Szövetség fehérgyarmati szervezetének. 2004-2007 között a Fehérgyarmati Futball Klub elnöke, 2005 óta a Fehérgyarmati Köztestületi Tûzoltóság elnöke.

1999-ben lépett be a Fidesz-Magyar Polgári Pártba. 2002-2007 között a fehérgyarmati városi szervezet elnöke. 2003-2005-ig az önkormányzati tagozat megyei alelnöke. 2004-tõl megyei pártelnök, 2006 óta elnök.

Az 1998. októberi helyhatósági választásokon még független jelöltként indult Fehérgyarmaton. 2002-ben a Fidesz-MKDSZ-KPE kistelepülési lista huszonkettedik helyén jelölték. A megyegyûlés munkájában a jogi és ügyrendi bizottság külsõ tagjaként vett részt. A polgármester-választáson Fidesz-MDF jelölt, a szavazatok 42 százalékának megszerzésével második lett. A kislistás választáson mandátumot szerzett, és a jobboldali többségû testület a város alpolgármesterévé választotta.

A 2006. október 1-jén a Fidesz-MAGOSZ-NF közös megyei listájának negyedik helyérõl közgyûlési képviselõ lett, majd a megyegyûlés jogi és ügyrendi bizottságának tagja. Megyei képviselõségérõl 2006 decemberében lemondott. Fehérgyarmat polgármester-választásán Fidesz-KDNP jelölt, s a szavazatok 63,7 százalékával elnyerte a városvezetõi posztot. Egyben a Fehérgyarmati Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

2006. áprilisban elõször indult országgyûlési választásokon, a Fidesz-KDNP közös megyei listájának tizenegyedik helyén, s a megye 10. számú egyéni választókerületében. Az elsõ fordulóban 46 százalékos támogatottsággal öt jelölttársa elõtt végzett, majd a második fordulóban elért 51,6 százalékos eredményével egyéni parlamenti képviselõi mandátumot szerzett. Az ellenzéki Fidesz-frakció önkormányzati, és jogi kabinetjének munkájában vesz részt. Legfontosabb képviselõi feladatának az ország egyik leghátrányosabb kistérségében élõ emberek képviseletét és életük elviselhetõbbé tételét tartja. Május 30-tól az önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja, október 10-tõl az állandó bizottság ellenõrzõ bizottságának elnöke. Parlamenti szûzbeszédét július 4-én bizottsági elõadóként mondta el a közoktatási törvény módosításáról szóló általános vitában, mely szerint a javaslatot általános vitára alkalmatlannak minõsítették, mivel az aránytalanul nagy terhet róna a kistelepülések általános iskoláira. 
 
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox