MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Zajtára is elért a Tour de Hongrie

 A Tour de Hongrie kezdeményezés múlt hét pénteken a Fehérgyarmat Zajta vasútvonalat is elérte, ahova Neumann István kezdeményezõ látogatott el. A szervezõk elszántságát mutatja, hogy bár az utolsó vonattal érkezett nem ment el úgy hogy a mi térségünket meg ne látogassa.
Az úton a szervezõt Dr. Tilki Attila országgyûlési képviselõ, Fehérgyarmat polgármestere, a kistérség vezetõje és a térségben élõ érintett fiatalok nevében Kiss András az IKSZ megyei szervezõtitkára kísérte el. Beszélgettek a térségbeni vasút jövõjérõl, a határon átívelõ vasúti közlekedés további lehetõségeirõl.
A túrát egy hazánkban letelepedett osztrák vasútbarát, az Osztrák Közlekedési Klub tagja, Neumann István kezdeményezte.
 
A túra célja volt, felhívjuk a figyelmet
 
•    a vasút fontosságára a vidéki emberek, fõleg a leszakadó határmenti térségek közlekedésében. A vasúti gerinc a biztos pont, ami az eljutást és a térség elélhetõségét biztosítja. Az autóbusz nem helyettesíti vasutat. A 2007 évi bezárások tapasztalata, hogy az elmaradott, ritkán lakott térségekben a busztársaságok egyre kevesebb (napi 2-3) járatot indítanak, vagy még azt sem. Ezzel fokozva a munkaképes emberek elköltözését, a térség visszafordíthatatlan lemaradását.

•    A nemzeti vasútvagyon elherdálására. A bezárásra ítélt vonalak mentén rajtra készen állnak az akciócsoportok, hogy szétszedjék a sineket és a fémvásárlókhoz vigyék. A legelmaradottabb, legszegényebb régiók számára ez azt jelenti, hogy soha többé nem lesz vasútjuk, de tömegközlekedésük sem!

•    Nem vagyunk az autóbusz ellen, nincs alá-, vagy fölérendeltség, egymásrautaltság van azzal a céllal, hogy a térség lakói számára minél jobb legyen a tömegközlekedés.

•    A túra során utasokkal, vasutasokkal, ott élõ lakosokkal beszélgettünk, polgármesterekkel, önkormányzati vezetõkkel, a térség országgyûlési képviselõivel találkoztunk. Anyagokat, kiadványokat vittünk számukra. A javaslataikat és a túra tapasztalatait rövid feljegyzésben, majd egy több oldalas útibeszámolóban kívánjuk a döntéshozók elé terjeszteni.

•    Médiamegjelenéssel pozitív képet adni a vasútról, segíteni a térségek ismertségét és a rokonszenvet irányukba.

•    Végsõ cél valamennyi halára ítélt vonal bezárásának megakadályozása és a jobb minõség szolgáltatás a teljes vasúthálózaton.
 

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox