MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
A Szatmár-Beregi Natúrpark avató ünnepsége Dr. Sólyom László, köztársasági elnök részv

2010.01.17.

 A Szabolcs-Szatmár-Beregi Természet- és Környezetvédelmi Kulturális Értékõrzõ Közhasznú Alapítvány 2010. január 17-én  Fehérgyarmat Mûvelõdési Házának nagytermében megrendezte Szatmár-Beregi Natúrpark avató ünnepségét.

A rendezvény köszöntõ beszédét Dr. Tilki Attila Fehérgyarmat város polgármestere, a térség országgyûlési képviselõje mondta. A megnyitót követõen Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke tartotta meg beszédét.

A mûsort a penyigei óvodások „Egy este a penyigei fonóban” címû elõadása színesítette. A szakmai tájékoztató keretében Kónya József nyugdíjas polgármester, „Mit jelent nekünk a Szatmár-Bereg?”;  Haraszty László KvVM szakállamtitkára, „A natúrparkok szerepe a természetvédelem és a vidékfejlesztés rendszerében”; Izsó Gabriella a Szatmár Leader-tõl, „Az együttmûködés lehetõségei a LEADER program rendszerébe”; valamint Dr. Horváth Róbert SzSzB Alapítvány programigazgatója, „ Célok és lehetõségek a Szatmár-Beregi Natúrparkban” címû elõadások voltak hallhatóak.


A rendezvény a Szatmár-Beregi Natúrpark avatásával és az oklevelek átadásával fejezõdött be. A két kistérség polgármesterein kívül Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei közgyûlés elnöke és Czomba Sándor vásárosnaményi választókerület országgyûlési képviselõje is megtisztelte jelenlétével.
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox