MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Összedõlt a Fehérgyarmati víztorony


Szemtanúk elmondása szerint olyan erõvel robbant szét a víztorony Fehérgyarmaton, mintha bomba találta volna el. Nincs vízszolgáltatás, az áramszolgáltatás is szünetel, mivel a víz egy villanyoszlopot is kidönött.


Senki sem sérült meg, mert az építmény egy focipálya szélén, a lakott területtõl távolabb van. Kömörõn, Mándon, Penyigén és Fehérgyarmaton összesen körülbelül 11 ezer embert érint a vízhiány. A robbanás okát egyelõre nem tudni.

Dr. Kovács Attila jegyzõ a Független Hírügynökségnek azt mondta: bár mindenki robbanásról beszél, egyelõre nem tudni, mi történt a toronyban. Annyi bizonyos, hogy a tároló része leszakadt, a darabjai két-három focipályányi területen szóródtak szét, a külsõ köpeny megmaradt része pedig most úgy lóg a csövön, mint egy rongy. A kiömlõ víz villanyvezetékeket szakított le, és megrongált néhány villanyoszlopot.

A területet most áramtalanítják, közben megkezdi a helyreállítást az E-On: 2-3 villanyoszlopot kell kicserélni, a leszakadt vezetékeket visszahelyezni. Ezután kezdhetik meg a torony szétszakadt darabjainak összeszedését. A részleteket a védelmi bizottság ülésén tárgyalták meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A legfontosabb feladat most a víztorony kiiktatása - mondta még el a fehérgyarmati jegyzõ. A vízellátást földi tározókból, szivattyúkkal fogják megoldani, ennek az a hátránya, hogy kisebb lesz a csövekben a nyomás. Remények szerint még kedden lesz víz a hálózatban, azt viszont egyelõre becsülni sem lehet, mikorra készülhet el az új torony. A procedúra akár egy évig is tarthat.

A most tönkre ment tornyot 1993-ban építtette Fehérgyarmat önkormányzata, akkori áron 35 millió forintba került.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje megerõsítette, hogy az érintett települések lakóinak nyomáscsökkenéssel kell számolniuk a vízhálózatban. Ha mégis vízhiány alakulna ki, a katasztrófavédelem felkészült ennek kezelésére - tette hozzá.

- Független Hírügynökség -
 

 
 
SZON HÍREK:

CSÜTÖRTÖK:Fehérgyarmaton csütörtökön leveszik a felrobbant víztorony köpenyét
A tervek szerint csütörtökön délben megkezdik a Fehérgyarmaton kedden felrobbant víztorony köpenyének az eltávolítását.
A feladatot egy miskolci cég végzi a szatmári városban, a munka várhatóan péntekig tart - tudta meg a Független Hírügynökség csütörtökön Szatmári Zoltántól, a Tisza-Szamos-menti Közmûszolgáltató Kft. ügyvezetõjétõl.

A torony talapzatához egyelõre nem nyúlnak, ahhoz elõbb bontási tervet kell készíteni, amit engedélyeztetni kell, ez augusztusra várható. Szatmári Zoltán azt is elmondta: csütörtök reggel kapta meg az eredményét az általuk kezdeményezett vízminõség-vizsgálatnak, a nyíregyházi Nyírségvíz Zrt. laboratóriumában kimutatták: nincs metángáz a fehérgyarmati vízben. Ebbõl arra lehet következtetni, hogy feltehetõleg nem metángáz, hanem valami más okozta a robbanást.

Megérkezett a katasztrófavédelmi igazgatóságtól az aggregátor

Kérdésünkre, hogy akkor mi lehetett, az ügyvezetõ azt felelte: a rendõrség szakértõk bevonásával továbbra is vizsgálja a baleset okát. Az õ elképzelése szerint a pár héttel korábbi szélviharok is okozhattak olyan sérülést a 80 tonnás toronyban, amelynek a következménye lehetett a keddi baleset, amikor is felrobbant a torony, és négy település lakossága, 11 ezer ember egy idõre víz nélkül maradt a kánikulában.

A szolgáltatást a torony kiiktatásával még aznap sikerült helyreállítani, és azóta megérkezett a katasztrófavédelmi igazgatóságtól az az aggregátor is, amelyik egy esetleges áramszünet során mûködteti majd a vízszivattyúkat. Jelenleg továbbra is vízkorlátozás van Kömörõn, Panyolán, Mándon és Fehérgyarmaton, tilos a vezetékes vízbõl öntözni és kocsit mosni.

Jelentõsen megnövekedtek a vízszolgáltató költségei

A víztorony megsemmisülése óta jelentõsen megnövekedtek a vízszolgáltató költségei. Szatmári Zoltán elmondta: miután a nap 24 órájában mûködnek a szivattyúk, a havi 2 millió forintos áramszámla 400 ezer forinttal lesz több, illetve, hogy ne alakuljon ki túlnyomás a rendszerben, kénytelenek naponta 400 köbméter vizet kiengedni a szabadba - tûzcsapon keresztül az árokba. Csak összehasonlításként: a víztoronyban, mielõtt megsemmisült, 700 köbméter vizet tároltak. Fehérgyarmaton jelenleg 210 forintba kerül egy köbméter víz, a napi 400 köbméter, amit nem tudnak eladni, mind veszteség.

Az ügyvezetõ szerint most a legelsõ feladat, hogy a nyomásszabályozást megoldják, aztán készül egy komplett terv az új víztoronyra. Hogy az 1993-ban 35 millióból épült torony pótlása mennyibe fog kerülni, egyelõre senki nem tudja, óvatos becslések szerint elérheti a 150 millió forintot is.

SZERDA:

Nem biztos, hogy torony lesz Fehérgyarmaton
Mint arról kedden beszámoltunk, egy robbanás teljesen használhatatlanná tette a fehérgyarmati  víztornyot, amely több, mint 11 ezer embert látott el ivóvízzel. A kár az üzemeletetõ Tisza-Szamos-menti Közmûellátó Kft. szakembere, Bereczki Zoltán szerint 100 millió forint körül lehet. A részben önkormányzati tulajdonú cégnek van biztosítása, de egyelõre nem tudni, mennyire fedi majd le ezt az összeget, hiszen az nagyban függ a szakértõi véleménytõl és a biztosítóval folytatott tárgyalástól. – Ami biztos, semmi sem utal gázrobbanásra, mert sem a tûzoltók, sem a katasztrófavédelem szakemberei nem találtak égésre, olvadásra, erõsebb hõhatásra utaló nyomot – mondta Bereczki Zoltán. A víztorony  biztonságáról beszélve hozzátette, hogy amíg a kutakból a víz eljutott oda, legalább háromszor szellõztették meg, így gáz gyakorlatilag nem képzõdhetett a tárolóban. A szakemberek még keresik a robbanás okát, amelyet akár anyagfáradás, vagy az elmúlt hetek rendkívüli idõjárása is okozhatott.

Biztonságosabb, olcsóbb szolgáltatás a cél

A teljesen megrongálódott torony bontását a szétnyílt tartály szétszedésével csütörtökön kezdik meg, de egyelõre komoly gondot okoz, hogy a kiömlõ víz teljesen feláztatta az építmény környékét, így nagy gépekkel rámenni lehetetlen – tudtuk meg dr. Tilki Attilától, Fehérgyarmat polgármesterétõl. Azt még nem lehet tudni, meddig tart a teljes bontás, ami biztos, hogy a közvetlen élet- és balesetveszélyt jelentõ köpenyt pár nap alatt leszerelik. – Mivel a lakossági vízellátás önkormányzati alapfeladat, lehet, közbeszerzési eljárásra lesz szükség egy új torony építéséhez. Az ezzel járó procedúra akár fél évig is elhúzódhat, az építés pedig csak aztán kezdõdhet el – mondta a polgármester, aki a beruházási költségeket 150 millió forintra becsüli, de nem zárja ki más megoldás lehetõségét sem. – Mindenképpen a legbiztonságosabb, egyben legolcsóbb szolgáltatást nyújtó megoldásra törekszünk, hiszen az meghatározó egy olyan térségben, ahol az emberek az országos átlagnál kevesebb pénzbõl élnek.

A víztornyot kiváltó megoldás Bereczki Zoltán vízügyi szakember szerint egy úgynevezett frekvenciaváltós szivattyúrendszer kiépítése lehet, amely mindig a tényleges igénykenek megfelelõ vízmennyiséget adja, de hosszú távon a torony jobb megoldás, alacsonyabb energiaigénye és nagyobb üzembiztonsága miatt.

Vízkorlátozás Fehérgyarmaton, Kömörõn, Mándon és Penyigén

Jelenleg bármilyen áramkimaradás a vízszolgáltatás leállását eredményzheti Fehérgyarmaton, Kömörõn, Mándon és Penyigén, miután az elpusztult tornyot kiváltó szivattyúk elektromos hálózatról mûködnek. Tilki Attila elmondta, hogy elméletileg két-három napon belül megérkezik egy nagy teljesítményû aggregátor az Országos Katasztrófavédelmi Fõgazgatóságtól, amire Bakondi Györgytõl, a szervezet vezetõjétõl ígéretet kaptak. Az áramfejlesztõ legalább 5-6 óráig ki tudja váltani a központi szolgáltatást, ami nagy biztonságot jelent a vízellátásában. Egyelõre valamennyi településen vízkorlátozás van érvényben, tilos a locsolás és az autómosás.

Nem kúp, gömb alakúak

A fehérgyarmatihoz hasonló víztorony a Nyírségvíz Zrt. által üzemeltetettek között nincs, így nem kell attól tartani, hogy ehhez hasonló baleset megtörténjen. – A fehérgyarmati egy fordított kúp alakú szerkezet volt. A mieink ezzel ellentétben gömb alakúak, továbbá más statikai tulajdonsággal is rendelkeznek. Ezek az úgynevezett hidroglóbuszok már évtizedek óta kifogástalanul mûködnek társaságunk területén. Mind a 25 tulajdonunkban lévõ torony európai szabványnak megfelelõ magastározó, mindegyikük a törvény által elõirt idõközönként szerkezeti vizsgálatnak vannak alávetve. Ezeken a vizsgálatokon statikai, illetve korrozióvédelmi ellenõrzést is értek, továbbá ha szükséges, rendszeres karbantartást (festést, mosatást,burkolatjavítást) végzünk rajtuk – mondta lapunknak Sulyok Béla vízellátási mûszaki vezetõ.

Egy újabb verzió szerint az elõzõ hetek szélsõséges idõjárása is közrejátszhatott a robbanásban. A szakértõi vizsgálat még tart, akár egy hónap is eltelhet, mire meglesz az eredmény. Közben a rendõrség közveszély-okozás miatt nyomoz, mert kedden felmerült, hogy emberi mulasztás okozta a balesetet, amelyben szerencsére senki nem sérült meg.

Kedd reggel - szemtanúk elmondása szerint - morajlást követõen felrobbant a fehérgyarmati víztorony, ami négy szatmári településen (Fehérgyarmat, Mánd, Kömörõ, Penyige) 11 ezer ember vízellátását biztosította. Néhány óráig szünetelt a szolgáltatás, de a sérült torony kiiktatásával, földalatti tartályokból a szakemberek megoldották a vízellátást. Ebbõl annyit érez a lakosság, hogy kisebb a csövekben a nyomás, és most is vízkorlátozás van, tehát kertet locsolni, autót mosni tilos csapvízzel.

Lehet, hogy mégsem robbanás volt a fehérgyarmati víztoronyban?
Felmerült, hogy mégsem mentángáz-robbanás okozta a víztorony balesetét

Tilki Attila (Fidesz), Fehérgyarmat polgármestere a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta: bár a vizsgálat még tart, felmerült, hogy mégsem mentángáz-robbanás okozta a víztorony balesetét. Az elsõdleges vélemények robbanásról szóltak ugyan, de ennek a polgármester szerint az is lehet az oka, hogy 30 éve történt egy hasonló eset Békés megyében, és ott a vizsgálat kiderítette: metángáz okozta a robbanást. Ezt a tornyot azonban késõbb építették, már biztonságosabb rendszerrel.

Az elmúlt idõszakban rendkívüli idõjárási viszonyok voltak a környéken, a legutóbbi viharban a torony közelében nyolc fát csavart ki tövestül a szél. Tilki Attila szerint a csészealj alakú víztartályban akár a vihar is elindíthatott egy lassú folyamatot, amely oda vezetett, hogy végül a létesítmény szétnyílt, mint a rózsa.

Számíthat vis maior támogatásra Fehérgyarmat

A Független Hírügynökség azon kérdésére, hogy számíthat-e vis maior támogatásra a város, ha ez utóbbi verzió áll meg a vizsgálat végén, a polgármester azt felelte: akkor igen. És nemcsak kárenyhítésre, illetve a mentesítés költségeire, hanem az újjáépítésre is. Hozzátette: több hasonló rendszerû víztorony mûködik az országban, mint amilyen a fehérgyarmati volt. Ha kiderül, hogy az idõjárás hatással lehet a mûködésére, akkor jobban oda kell figyelni azokra, az éghajlati viszonyokra is fel kell készülni.

Az új, korszerû víztornyot nem a mostani helyén, hanem lakott területtõl távolabb, önkormányzati területen szeretnék felépíteni. Egyelõre csak becsülni tudják a költségeket, 150 millió forintra teszik azok nagyságát. Hogy a kivitelezés mikorra várható, azt még nem tudni, a bontás viszont már csütörtökön megkezdõdik, délre várják a szakembereket Miskolcról.

KEDD:
Lebontják az életveszélyessé vált víztornyot Fehérgyarmaton
Életveszélyes, ezért a védelmi bizottság kedden elrendelte a délelõtt felrobbant, fehérgyarmati víztorony bontását - közölte a Független Hírügynökséggel Dr.Kovács Attila jegyzõ.
Mint arról beszámoltunk, az elsõdleges szakvélemények szerint metángáz-robbanás történt a víztoronyban kedden kora délelõtt. Felmerült az emberi mulasztás gyanúja, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság közveszély-okozás miatt
rendelt el nyomozást.
A helyszínelés, adatgyûjtés jelenleg is tart, a környéket a rendõrség lezárta. Miután a torony annyira megdõlt, hogy életveszélyessé vált, a védelmi bizottság elrendelte a bontását, ebben számít a katasztrófavédelmi igazgatóság segítségére. Míg le nem bontják, a rendõrség és az önkormányzat közösen õrzi a ferde tornyot.
A robbanás miatt átmenetileg 11 ezer ember - Fehérgyarmat, Kömörõ, Mánd és Penyige lakossága - maradt víz nélkül kedd délelõtt, de délre ez a probléma megoldódott: földalatti tartályokból szivattyúzza a vizet a Tisza-Szamos-menti Közmûszolgáltató Kft. A víz minõségét folyamatosan vizsgálja az ÁNTSZ, az eredmények alapján kifogástalan.
Jó hír, hogy az üzemeltetõnek van biztosítása, így a kár egy része feltehetõleg megtérül.

13:59: Döbbenetes a látvány a robbanás után Fehérgyamaton
A rendõrség hermetikusan lezárta a Sport utcát, ahol a futballpálya szomszédságában lévõ víztorony hidroglóbusza délelõtt 9 óra után néhány perccel szétnyílt.
Az utcabeliek azt vették észre, hogy egyszer csak megszûnt a víznyomás. Egy férfi Mándról kerékpározott Fehérgyarmatra. Õ azt mondta el, hogy ahogy elhaladt a víztorony mellett, feltûnt neki, hogy a vizesárokban csobog a víz. A túlfolyt folyadékot szokták ide vezetni. Talán 50 méterrel haladt túl, amikor sziszegve, sisteregve és egy furcsa hangot hallatva darabokra repült az építmény. Egy kiskapu darabot az utca túloldalába vetett a nyomás, egy több lépcsõbõl álló betontömböt az úttest közepére lökött. A futballpálya telis-tele van törmelékekkel. Az utcabeliek azt is elmondták, hogy víz már van, és az egyik oldalban az áramszolgáltatás sem szûnt meg.

A helyszínre érkeztek a megyei rendõrfõkapitányság bûnügyi technikusai és ott van a Kelet-Magyarországi Speciális Mentõegyesület vezetõje. Azt is vizsgálják, nem történt-e metánosodás. Pernyák Sándor ezredes a katasztrófavédelem  megyei igazagtója elmondta, hogy személyi sérülés nem történt, lakóépületben kár nem keletkezett, s ha csökkentett nyomással is, de a vízellátást megszervezték. Ezekben a percekben a helyi Védelmi Bizottság ülésezik a további teendõk megszervezése érdekében.

13:39: Ülésezik a Védelmi Bizottság Fehérgyarmaton

A bizottsági tagokkal a parlamenti ülés miatt telefonos összeköttetést tart dr. Tilki Attila polgármester.

– Szó lesz a hosszabb távú vízellátás normalizálásáról, az ehhez szükséges feltételek megteremtésérõl. Fel kell készülnünk arra is, hogy amennyiben az áramszolgáltató cég a helyreállítási munkálatai alatt szünetelteti a szolgáltatását, meg kell oldani az elektromos energiaellátást – válaszolta kérdésünkre dr. Tilki Attila. Hozzátette: ehhez nagyteljesítményû agregátorra lesz szükség, illetve tartalék agregátorokról is gondoskodni kell.

Metángáz robbanás miatt szakadt darabokra a víztorony tartálya

Jelenleg úgy tûnik, hogy nagy valószínûséggel metángáz robbanás miatt szakadt darabokra a víztorony tartálya. Volt már ehhez hasonló eset 30 évvel ezelõtt Békés megyében, s akkor kiderült: a technológia velejárója ez a veszélyforrás, ezért elõírták egy biztonsági rendszer, egy kapcsoló beépítését. Mivel a fehérgyarmati víztorony a fenti eset után épült, elvileg itt mûködésbe kellett ennek a biztonsági kapcsolónak. Nem véletlen, hogy közveszély okozás gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság a kedden délelõtt felrobbant fehérgyarmati víztorony ügyében.

A vizsgálatok miatt egyelõre nem lehet megkezdeni a romok eltakarítását, pedig a csonka víztorony Penyige irányába erõsen megdõlt, s félõ, egy erõsebb szél teljesen kidöntheti.

13:02: Felrobbant víztorony: közveszélyokozás gyanúja merült fel Fehérgyarmaton
Közveszélyokozás gyanújával ismeretlen tettes ellen rendel el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság a kedden délelõtt felrobbant fehérgyarmati víztorony ügyében.
Az elõzetes szakvélemények alapján feltehetõen az üzemeltetés során felgyülemlõ gáz robbanhatott fel, a további -  szakértõk bevonásával folytatott - vizsgálat azt hivatott tisztázni, hogy emberi mulasztás állhat-e a háttérben. A robbanás során személyi sérülés nem történt.

12:05: Azt még nem lehet tudni, hogy a megsérült víztornyot  helyre lehet állítani vagy újat kell építeni, ezt a szakértõi vizsgálatok eredménye alapján tudjuk eldönteni – nyiltakozta kérdésünkre Szatmári Zoltán, a Tisza-Szamos-menti Közmû Kft. munkatársa. A vízszolgáltatás szüneteltetése több mint 11 ezer embert érintett Fehérgyarmaton és a közeli három településen: Kömörõn, Mándon és Penyigén.

Egyre markánsabban merül fel a kérdés, hogy vajon nem kivitelezési problémák számlájára írható-e az eset? Úgy tudjuk, a víztornyot építõ cég azóta már megszûnt (Hidrogép Kft., Kunhegyes), de van jogutód cég.

11:07: Ivóvíz már van, de locsoloni tilos!

– Nem nevezném robbanásnak a bekövetkezett eseményt, ezt inkább a köznyelv használja, bár kétségtelen: nagy erõhatással járt ekkora víztömeg kitörése a megsérült toronyból – kommentálta a rendkívüli helyzetet Kovács Attila, a település jegyzõje.

A hõségriadótól terhelt idõjárás közepette megnyugtató a hír, miszerint a vízellátás lassan helyreáll, bár jelenleg még alacsony a nyomás, hiszen szivattyúkkal kell feltölteni a rendszert. A lakosságot kérték a takarékos vízfelhasználásra, s ezzel egyidõben locsolási tilalmat rendelt el az önkormányzat. A toronyhoz közeli épületek némelyikében illetve a kerítésben keletkezett károkat a testület mûszaki szakemberei mérik fel.

A városvezetés a területi kamara közremûködésével igazságügyi szakértõt hív és kér fel annak kivizsgálására, hogy mi okozhatta az eseményt.

10:49: Tengerpart nélkül is cunami-szerû jelenség nyomait látni e pillanatokban Fehérgyarmat utcáin: a település labdarúgó pályája mellett álló víztorony kedd reggel egyszerûen szétrobbant, a víz pedig ritkán látható pusztítást végzett. Nincs vízszolgáltatás, az áramszolgáltatás is szünetel, mivel a víz egy villanyoszlopot is kidönött. A víztornyot egyébként 1993-ban állították fel, vagyis nem mondható réginek, s elvileg nem lett volna szabad ilyen eseménynek bekövetkeznie. Szakértõk vizsgálják, hogy mi okozhatta: a nagy hõség idézhetett elõ valamilyen szerkezeti változást, vagy mûszaki, netán üzemeltetési porbléma következménye a baleset.
– Tudomásunk szerint a vízellátást hamarosan helyreállítják, méghozzá úgy, hogy kiiktatják a rendszerbõl, s szivattyúkkal oldják meg az ivóvíz továbbítását. Igaz, valamivel kisebb lesz a nyomás, de legalább vízhez jut a lakosság. Az E-ON is ígéri, hogy a kidõlt villanyoszlopot vissza-, ezzel pedig az áramszolgáltatás helyreállítja – tájékoztatott a polgármesteri hivataltól Kanyó András.

10:32: Szemtanúk elmondása szerint olyan erõvel robbant szét a víztorony Fehérgyarmaton, mintha bomba találta volna el. Jelenleg nincsen víz, a katasztrófavédelem megyei ügyeletének jelzése szerint, a vízellátás zavara Fehérgyarmat mellett Penyige, Kömörõ, és Mánd településeit érinti. Intézkedtek, hogy a vízellátás - ha csökkentett nyomással is, de - minél hamarabb helyreálljon.

A legkomolyabb zavarok a mobiltelefonok és a mobilinternet ellátottságában várhatóak, mert az 50 méter magas torony tetején, közel tucatnyi antenna dolgozott.

10:23
: Több mint 700 köbméter víz zúdult ki abból a víztoronyból, amely Fehérgyarmat és térsége vízellátásában játszott kulcsszerepet. A torony buzogány alakú tartálya azonban kedd reggel hirtelen szétrobbant, s a benne lévõ víz kiömölve elementáris erõvel mosott el mindent, ami az útjába került. Kidöntött egy villanyoszlopot, járdalapokat tolt az út közepére, sõt, egy ház falát is betörte az elsodort törmelék.

A helyszínre siettek a tûzoltóság, a mentõ és a közmûszolgáltatók egységei. Munkatársunk hamarosan fotókkal és videóval jelentkezik a helyszínrõl, illetve folyamatosan szolgálunk új információkkal a SZON-on.

10:20: Robbanás volt a fehérgyarmati víztoronyban kedden kora délelõtt - tudta meg a Független Hírügynökség Tóth János tûzoltó hadnagytól, a katasztrófavédelem megyei ügyeletétõl. Egyelõre nincsenek információk arról, pontosan mi történt, illetve mi okozta a robbanást.

A tûzoltók már úton vannak a helyszínre. Az elsõ hírek szerint négy településen, Kömörõn, Mándon, Fehérgyarmaton és Penyigén vízkorlátozást vezettek be.

 forrás: SZON

 


 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox