MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

Vámosoroszi



Fehérgyarmati oldalak
 

 












 
Gyarmati Vigasságok
Dr. Tilki Attila országgyûlési képviselõ mondott ünnepi beszédet augusztus 20-án délelõtt Fehérgyarmaton. Államalapító Szent István ünnepén „Felkelt a napunk” címmel a debreceni Hangfogó Együttes adott mûsort.Ezt követõen került sor a városi kitüntetések átadására. A város díszpolgára lett dr. Kanyó András, a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdõ szülész-nõgyógyász fõorvosa. Ez az esemény része volt a VIII. Szatmári Napok nyitórendezvényének, melyen augusztus 19-én kora délután dr. Tilki Attila alpolgármester köszöntötte az ünneplõket. Ezt követõen dr. Hanusz Árpád, a Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete elnöke megnyitotta a több mint egy hétig tartó rendezvénysorozatot. Az eltelt évek rendezvényei igazolták, a Szatmári Fesztivál egyik legrangosabb programját a Gyarmati Vigasságok kétnapos programja adja. A Városi Park és környéke némi forgalomterelés révén lehetõséget ad táltos-szertartásra éppúgy, mint gyalogíjász bemutatóra, vagy gólyalábas maskarások szereplésére. A megye neves néptáncosai mellett az Y2K, a Los Andinos latin pánsíposok, de a Tini Dance és a Valcer tánccsoport is színesítette a programot.

A Kormolán-koncert, a Grácia hegedûtrió, a Hangszín tanoda, a Szex and dance programján túl a Fiesta is ellátogatott Fehérgyarmatra.
A helyi közösségek igazi vendéglátóként fogadták a rendezvényre érkezõket, különbözõ tájjellegû ételekkel is kedveskedve. Az Oldalvágány programjait a kisszínpadon láthatták az érdeklõdõk, a két nap mûsorában azonban más helyi gyermek és felnõtt csoportok is szerepeltek
Szerencsére az idõjárás is kegyes volt a Szatmári Napok nyitórendezvénye programjának.
Molnár Károly
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést




 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul.



 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem.



 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 






 








 
 
 



 

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox