MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Lekvárfõzõ versenyen jártunk
 2010.08.21.
 
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekében augusztus 20-21. között tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Szilvalekvárfõzõ versenyt, amelyen Fehérgyarmat Város Önkormányzata minden évben részt vesz fõzõcsapatával. Idén fõzõcsapatunk a nagyobb siker elérése érdekében három rézüstben is fõzte a szilvalekvárt. A kitartás reggelig meghozta az eredményt, 3. helyezettek lettünk.

A rendezvényt délelõtt 10 órától vályogból való lekvárfõzõ katlanrakás indította, majd 14 órától ünnepélyes megnyitó vette kezdetét, amelyen köszöntõt mondott Sarkady Pál polgármester, valamint Dr. Tilki Attila a térség országgyûlési képviselõje. A rendezvény mindkét napján szilvából készült ételek kóstolása és vásárlása állt a résztvevõk rendelkezésére.


A megnyitót követõen a színpadon bemutatkoznak a határon túli testvértelepülések csapatai: Kászon (Erdély), Kisráska (Szlovákia), Mezõgecse (Kárpátalja), Nagykároly (Szatmár megye), Saujon (Franciaország), Szilágypér (Szatmár megye), és Szõdemeter (Szatmár megye), illetve a magyarországi testvértelepülések küldöttségei Attaláról és Sajószögedrõl. Felléptek hagyományõrzõ csoportok, mûvészeti iskolák csapatai és gyermekeknek is szerveznek bemutatókat a kézmûves táborban.

Volt továbbá vidámpark, rajzverseny, különbözõ vetélkedõk és néptáncbemutatók. A szombati nap Maratoni Szabadtéri Cibere Bállal és tábortûzzel végzõdött.

Másnap bemutatták a község és környékének nevezetességeit, valamint „Szabolcsi lakodalom" címmel a nyíregyházi Szabolcs Táncegyüttes adott elõ egy mûsort, és néptáncegyüttesek tartottak bemutatókat. Vasárnap délután folyamatosan volt CIBERE birkózóverseny több küzdõtéren, lekvárkóstolás, lekvár- és cibereevõ verseny, valamint játékos vetélkedõk. A legfinomabb lekvár díjazására 14 órakor kerül sor, miután záróbeszédet mondta Dr. Ángyán József, a vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
 
 
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox