MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Görbiczék újra a megyénkben
2010.08.19.

A tavaszi Magyarország-Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtezõ után ismét megyénkben szerepel a magyar nõi kézilabda válogatott, amely augusztus 26-28-a között Telenor Kupa felkészülési tornán vesz részt Kisvárdán, Fehérgyarmaton és Nyíregyházán.  A mieink a szeptemberi dániai Világkupa elõtt a horvátokkal, a törökökkel és a macedónokkal mérkõznek. Augusztus 26-án a kisvárdai sportcsarnokban kezdõdik a torna, ahol a helyiek 12 év után látnak ismé t rangos kézilabda mérkõzést. Emlékezetes nagy csatákat vívott a kilencvenes években a kisvárdai nõi elsõ osztályú kézilabda gárda zsúfolásig megtelt nézõtér elõtt, remélhetõleg ugyanez a hangulat várja a mieinket, akik az elsõ napon a horvát-macedón meccs után a törökökkel mérkõznek. Fehérgyarmaton szintén nagy az érdeklõdés a két mérkõzés iránt, a török-horvát összecsapás után a magyar nõi válogatott Macedóniával játszik. A zárónapon a páros találkozót a buszacsában tartják, ahol a macedón-török találkozót a Magyarország-Horvátország mérkõzés követi. Valamennyi kettõs mérkõzésre egységesen 1000 forint a belépõ. 
Mátéfi Eszter a nõi válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Telenor Kupán részt vevõ keretet, amely várhatóan a dániai Világkupa után a december dán-norvég közös Európa-bajnokságon is szerepelni fog.  A magyar válogatott egyébként augusztus 25-én, szerdán délután érkezik, a mieink mind a három nap délelõttjén edzést tartanak a buszacsában.
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox