MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
A Május 14. téri játszótér mellé, szalonnasütõ hely lesz kialakítva.
2010.09.24.

A Május 14. téri játszótér mellé az önkormányzat, egy szalonnasütõ hely kialakítását és egy 6 személy leülését biztosító, fedett, paddal és asztallal rendelkezõ kiülõ elhelyezését kezdeményezte.

Saját forrás hiányában a polgármester, helyi vállalkozók segítségét kérte, akik az alábbiak szerint járulnak hozzá a megvalósításhoz:

•    A játékok Budapestrõl való hazaszállítását a Móricz Zsigmond Szakképzõ Iskola és Kollégium vállalta szeptember 25-én szombaton, két tételben.
•    A Tiszavíz Kft. vállalta, hogy a játékok helyét kialakítja és elhelyezi az EU-s követelményeknek megfelelõen (megfelelõ védõtávolság és ütéscsillapító talaj kialakításával), kitûzés megtörtént, a munkálatokat szeptember 27-én kezdik meg és várhatóan 29-re be is fejezik.
•    A Femép Kft. vállalta, hogy egy 4x4 méter alapterületû, térkõvel ellátott szalonnasütõ helyet épít, lehetõséget teremtve az emeletes házakban élõk számára, hogy a park területén a gyerekek játékának felügyelete mellett, a szülõk is kellemesen eltölthessék szabadidejüket.
•    A Fém és Faipari Szövetkezet és a Relabor Kft. együtt vállalta, hogy legyárt és elhelyez a szalonnasütõ mellett két 6 személy leülését biztosító, fedett, paddal és asztallal rendelkezõ kiülõt és a hulladék gyûjtésére alkalmas íkét szemeteskukát. A kiülõ faanyagát (körülbelül 1 m3 faanyag), 5X15 cm-es szarufát, a Kostan Kft. vállalta, hogy biztosítja az önkormányzat számára. A faanyag bepácolásához szükséges festéket a Still Bolt biztosítja a kiülõk készítõinek.
•    A Tömöttvár „2007” Nonprofit Közhasznú Kft. vállalta, hogy a téren található salakkal borított sétányt felkapálják és elgereblyézik, hogy a park terjesen rendezett legyen.
A játékok helyének kialakítása közben kitermelt termõföldet az Önkormányzat elszállítatja a Petõfi utcán található emeletes házsor és a Krúdy utcai garázssor közötti területre, ezzel az autók által kijárt zöldfelület rendbe tételét fogja megoldani. A szükséges munkálatokat a Tömöttvár „2007” Nonprofit Közhasznú Kft. fogja elvégezni.
Az Önkormányzat késõbbi tervei között szerepel, hogy a Petõfi utcán található tömblakásokban élõk számára is hasonló szabadidõparkot fog létesíteni.

Az összefogás eredményeképpen, az elavult játszótér helyén, az emeletes házakban élõk számára szabadidõpark létesül.


 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox