MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Kátyúzási munkálatok kezdõdnek a Bem, Eötvös, Veress, Váci utcákon.
2010.09.24.

Fehérgyarmat Város Önkormányzata néhány éve már tervezi a Bem, Eötvös, Veress és Váci utcák teljes körû felújítását, mely az út burkolatának néhány cm-res kopóréteggel való ellátását is jelentette volna. Mivel az akkori pályázatok belterületi útfelújításra csak 50 %-os támogatást biztosítottak, az önkormányzatunk ennek finanszírozására nem volt képes, ezért nem valósult meg az útrekonstrukció. Helyette azokon a pályázatokon próbált szerencsét, amelyek megvalósításához a legkisebb mértékû saját erõre volt szükség, ezek 0 - 5- max. 10 %-os saját forrást igényeltek, ezek többnyire sikeresen megvalósultak.A képviselõk jelezték, hogy ebben a négy utcában az aszfalt minõsége rendkívül rossz. Az önkormányzatunk úgy döntött, hogy nem szeretné így hagyni, így nekiindulni a téli idõjárásnak. Saját forrás hiányában a polgármester egy cégtõl kért segítséget, hogy a veszélyes, nagyobb kátyúk kijavítását végezzék el. Vállalták, ígéretük szerint az idõjárás függvényében a héten megkezdik és várhatóan a jövõ héten befejezik a munkálatokat. A késõbbiekben is folytatja az Önkormányzat azon pályázati forrás keresését, amely lehetõvé tenné az út burkolatának teljes kopóréteggel való ellátását.
A szakemberek véleménye szerint, ennek a rendkívül rossz állapot kialakulásának az oka az, hogy az út melletti padka fûvel benõtt, magassága az út szintjét meghaladja, ez a csapadékvíz lefolyását meggátolja az úttest széleirõl, ettõl az útalapja felázik, meggyengül, sérülékennyé válik.

Kérjük a lakosságot, esõs idõjárás után, ahol a házuk elõtt azt észlelik, hogy az út széleirõl az elõbbiek miatt nem tud lefolyni a víz, segítsék kapavágásnyi árok kialakításával a lefolyást, megelõzve az útalapba való szivárgást. Óvjuk útjainkat.

                Köszönettel: Fehérgyarmat Város Önkormányzata
 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox