MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Május 14 téri játszótér avató ünnepsége

2010.10.01.

 A Május 14 téren, a bölcsõde és a lakótelep által körülhatárolt területen játszótér avató ünnepséget tartottak. A környezõ lakótelepi lakások lakói nagy számmal vettek részt az ünnepségen, használatba véve a szabadidõ parkot.


Az ünnepség Dr. Tilki Attila, polgármester megnyitó beszédével kezdõdött. Megköszönte a játszótér megvalósításához nyújtott segítséget a helyi vállalkozóknak, és intézményeknek.Tájékoztatta a résztvevõket, hogy az elkészült játszótér, tûzrakó hely és padok mellett a jövõ hét végén két 6 személy leülését biztosító, fedett kiülõ kerül elhelyezésre.

A programot a Kölcsey Ferenc Általános Iskola két tanulójának szavalata színesítette: Balogh Zsanett elõadta Turi Tímea (5.A osztály) „Álom egy mesebeli játszótérrõl” címû verset, Nagy Cintia Anna (5. T osztály) pedig Várkonyi Katalin „Hová lett az aranyszárnyam …” címû versével köszöntötte a felavatott játszóteret. Egy Május 14 téri lakó köszönõ beszédet mondott az önkormányzatnak, ill. a támogatóknak a megvalósított pihenõpark létrehozásáért. A lakók köszönetüket kifejezve, összefogva, felavatva a tûzrakó helyet, hagymás vért és süteményeket készítettek a látogatók vendéglátásához. A képviselõk meglepõdve, régi, hagyományos „disznóvágási” emlékek felidézése közben, jóízûen fogyasztották, a „disznóvágáshoz” köthetõ hagyományosan reggel fogyasztott ételt. A fõétel mellett számos fajta sütemény készült, túrós süteménytõl a dagasztott fánkig, amelyet különbözõ ízû lekvárral tálaltak. Polgármester Úr a lakók összefogásának méltatása közben, elmondta, hogy örül, mert pont a kedvenc ételét készítették, amelyet csak ritkán van lehetõsége fogyasztani.

A gyerekek nagy számban vették birtokba a játszóteret. Mosolyogva, kacarászva csúsztak a csúszdán és másztak a létrán. A legkisebbek a kisvonaton utaztak legszívesebben, de a rugós elemeknél is sor állt a kipróbálásért. A szülõk a padokról örömmel, nyugodtan figyelték a gyermekek önfeledt játékát.


Polgármester Úr zárszava az volt, hogy ez nem egy befejezés, hanem egy kezdet. Tervei között szerepel, hogy minden évben összefogva a vállalkozókkal, egy-egy hasonló játszótér kialakítását segíti elõ a város többi lakótelepén is.

Az alábbi játékok kerültek kihelyezésre:

Fa kisvonat, kéttornyos játékvár csúszdával, hinta, rugós egytagú egyensúlyozós játék, rugós libikóka, homokozó. (Az EU-s követelményeknek megfelelõ védõtávolság és ütéscsillapító talaj kialakításával).


Elhelyezett utcabútorok, ill. elhelyezni kívánt utcabútorok:

·        két pad,

·        két szemétgyûjtõ kuka,

·        két 6-6 személy leülését biztosító kiülõ

·        egy zsalutéglából és térkõbõl készült 4 x 4 m alapterületû szalonnasütõ

 

Támogatók:

1.      Fehérgyarmat Város Önkormányzat

2.      Femép Kft.

3.      Fém és Faipari Szövetkezet

4.      Kostan Kft.

5.      Máltai Szeretetszolgálat

6.      Móricz Zsigmond Szakképzõ Iskola és Kollégium

7.      Relabor Kft.

8.      Stihl Bolt

9.      Tömöttvár „2007” Nonprofit Közhasznú Kft.

10.    Tiszavíz Kft.

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox