MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Hordót gurítottak...
2007. 05. 03 - 10:05

2007. május 3

Hordót gurítottak, táncot roptak Cégényben


Cégénydányád – Asszonycipelés, hordógurítás, zsákpakolás, szekérhúzás, s még számos humoros feladat teljesítése várt a Cégénydányádon tartott hagyományõrzõ találkozó szatmári virtus vetélkedõjének résztvevõire.

Image 

A két napos rendezvényt megnyitó vidám megmérettetésen a helyiek csapata bizonyult a legjobbnak, de példás helytállásáért dícséret illette a többi benevezett település – Panyola, Kölcse, Tunyogmatolcs – lelkes csoportját is.

– A találkozót megnyitó említett verseny és az utána következõ I. Nemzetközi Néptánc Fesztivál a szatmári hagyományok ápolását, azok átörökítését szolgálták – emelte ki Kelemen Róbert, a szervezõ Szatmári Szõke Szamos Egyesület elnöke.

A Nemzetközi Néptánc Fesztivál fellépõi

Szatmár Táncegyüttes, Mátészalka
IgriceNéptáncegyüttes, Nyíregyháza
Bürkös Együttes
Talpas István - szatmári cigánytáncok
Gyöngyösbokréta Táncegyüttes, Kárpátalja
Szatmári Nemzetiségek Népi Együttese, Szatmárnémeti
Mûvészeti Szakközépiskola növendékei, Nyíregyháza
Horpácsik János Néptáncegyüttes, Ópályi
Panyolai Pengetõsök Citerazenekar

A régi népi szokások felelevenítésére irányuló rendezvényt Fülöp István, a megyei Közgyûlés elnöke elismerõ szavakkal méltatta, s kiemelte: a szívének kedves, sok barátja lakta település rendezvénye példaértékû, s ezért folytatásra bíztatta a szervezõket.

Táncházzal zárult

A fellépõ csoportok színvonalas bemutatói, s a mûsor ideje alatti lovaglási, íjászati lehetõség sok érdeklõdõt vonzott a helyszínre. A támogatások megszerzésében szerepet vállalt dr. Tilki Attila, országgyûlési képviselõ, aki köszöntõjében hangsúlyozta: a templomturizmus fejlesztését fontosnak tartaná, hiszen a térség Európa Nostra díjas mûemlékei egyedülálló értéknek számítanak országos szinten is.

Az Euroclip-Eurokapocs Közalapítvány által támogatott rendezvény a másnap Fehérgyarmaton tartott, kiváló hangulatú táncház programjával zárult.

Mint Kelemen Róbert tájékoztatott, a fesztivált a tervek szerint az elkövetkezõ években is megrendezik a településen, de addig is számos esemény várja az érdeklõdõket.

Legközelebb a május végén rendezendõ Szamos-parti kerékpártúra CégénydányádtólSzatmárnémetiig tartó távjának teljesítése, majd a nyár végén a községbõl elszármazottak találkozója várja a kikapcsolódni vágyókat.

Forrás: Kelet-Magyarország 

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox