MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Megyei tûzoltónap
Tartalomjegyzk
Megyei tûzoltónap
Oldal 2
Oldal 3
Oldal 4
Oldal 5

2007. majus 5.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmaton szombaton megrendezett megyei túzoltó napon elismeréseket, soron kívüli elõléptetéseket és kitüntetéseket adtak át.


Image 

Nem véletlen, hogy Fehérgyarmat városa szerezte meg a jogot arra, hogy otthont adjon a tûzoltók egyik legnagyobb megyei szintû seregszemléjének, hiszen a Fehérgyarmati Önkéntes Tûzoltó Egyesület ebben az évben ünnepli fennállásának 125. évfordulóját.

Az ünnepi program a 2006. december 1.-jével mûködési területet kapott Fehérgyarmati Önkéntes Köztestületi Tûzoltóság laktanyája elõtt emléktábla koszorúzással kezdõdött.

Az egyesület vezetése alapító tagjainak emlékére márvány emléktáblát helyezett el a tûzoltó laktanya bejárati falán, melynek ünnepélyes átadását követõen koszorút helyezett el Kozma Péter, a megyei közgyûlés alelnöke, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részérõl Pernyák Sándor tû. ezredes és DányiBéla pv. alezredes, valamint Dr. Tilki Attila Fehérgyarmat város polgármestere és Csepely Zsigmond pv. alezredes parancsnok.

Image 

Ezt követõen az épület falán elhelyezett harangot szentelték meg a történelmi egyházak képviselõi, majd a Dr. Tilki Attila az egyesület elnöke szólaltatta meg elsõként a harangot azzal, hogy minél kevesebbszer kelljen azt a tûzoltóknak riasztás céljából igénybe venni.

Az ünnepi pillanatokat követõen a nyírbátori Fáy utcai óvodások Tûzmanó csoportja mutatott be valódi riasztást, melynek során fergeteges sikert aratva korhû jelmezben és felszerelések használatával eloltottak egy kis faház tüzet.

Image 

Az ünnepi ebéd elfogyasztását követõen a szépen felújított Mûvelõdési Házban került sor az ünnepi megemlékezésre, melynek elsõ részében Kozma Péter méltatta a tûzoltó szakma szépségét és nehézségeit.

Az ünnepi megemlékezés után emlékzászló átadására került sor, melyet a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Tûzoltó Szövetség elnöksége adományozott a fehérgyarmati önkéntes tûzoltóknak.

Pernyák Sándor tû. ezredes, a Megyei Tûzoltó Szövetség elnöke átadó beszédében hangsúlyozta, hogy a zászló a testületi szellem, az összetartozás, az egység, a becsület, a tisztesség és a hõsiesség jelképe. A zászló jelképezi a tûzoltók számára oly fontos hármas követelményt: az egységet a szándékban, az akaratban és a cselekedetben.

Az emlékzászlót Csepely Zsigmond parancsnok vette át, majd arra szalagot kötött a megyei közgyûlés, Fehérgyarmat város önkormányzata, rendõrkapitánysága, hivatásos tûzoltósága, és a Szatmár Határvadász Század vezetõje.

Az ünnepség következõ részében Dr. Tilki Attila tett történelmi visszatekintést az egyesület múltjára. Hangsúlyozta hogy Fehérgyarmaton 1882. október 21.-én a megyében elsõk között alakult meg az önkéntes tûzoltó egyesület. A részletes alapszabályt a belügyminiszter „Kiváló!” bejegyzéssel látta el, mely egyértelmû büszkeséggel tölthette el az alapító atyákat 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox