MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Segítséget vár Túristvándi

2007. július 5.

 Nyíregyháza - Túristvándiban 35 lakóházat, öt önkormányzati épületet, Uszkán 15 házat és négy önkormányzati épületet, míg Magosligeten három házat ért jelentõs viharkár.

A szolidarításra, az összefogásra hívta fel a megye lakosságának figyelmét a szerda délutáni vihart követõen

Fülöp István, a megyei közgyûlés elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondta: Szatmárban három települést – Túristvándit, Uszkát és Magosligetet – érte a legnagyobb kár. Az elõzetes felmérések szerint Túristvándiban 35 lakóházat, öt önkormányzati épületet, Uszkán 15 házat és négy önkormányzati épületet, míg Magosligeten három házat ért jelentõs viharkár, összesen több tízmillió forint értékben. Emellett óriási károkat szenvedtek a szántóföldi ültetvények is, leginkább az uborka, valamint a napraforgó és kukorica.
– Felkérem a megye valamennyi települését, segítsenek a bajbajutottakon – mondta Fülöp István. – Minden polgármester tudja, mivel segíthet, csak közös erõvel tudunk úrrá lenni a katasztrófán.

Szegénysorsú emberekrõl van szó, sokuk még biztosítást sem tudott kötni a házára. Ebben az esetben a gyors összefogás, a példamutatás nagyon sokat segíthet. Kérem a kormányzatot, a területfejlesztési tanácsot is, hogy a rászoruló családoknak azonnali segítséget nyújtsanak.
Tilki Attila, a térség országgyûlési képviselõje is az összefogásról beszélt. A vihar utáni helyreállításban a fehérgyarmatiakon kívül segítettek a mátészalkai, a nyírbátori, a vásárosnaményi tûzoltók is. Egy érdekesség: Túristvándi szlovák testvértelepülése már jelezte segítõkészségét.

Tilki Attila elmondta, hogy a legfontosabb a lakóépületek helkyreállítása, hogy hitet és erõt adjanak az ott élõknek. A természetben is óriási kárt okozott a szerdai vihar. A túristvándi melletti természetvédelmi területen, a Rókáson évszázados tölgyfák dõltek ki, törtek ketté.

- Sipos Béla -
Forrás: Kelet-Magyarország

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox