MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Szatmári fejlesztés határok nélkül

2007. július 3.

Tiszakóród - Fejlesztési együttmûködést terveznek a közeljövõben a magyar-román határ két oldalán tevékenykedõ kistérségi társulások, települések.

 

A magyar-román határmenti kistérségek fejlesztési koncepciójának kidolgozására támogatást nyert a tiszakóródi önkormányzat.
A Magyar-Román Közösségi Kezdeményezés - INTERREG-program keretében megvalósuló projektrõl Gyulai Gáspár, Tiszakóród polgármestere, mint projektgazda adott tájékoztatást a napokban tartott konferencián.
– Együtt kell lobbizni Szatmárért – hangsúlyozta dr. Tilki Attila, s a természeti értékekre, a hagyományokra utalt. Elismeréssel szólt arról, hogy a kistérség fejlesztési koncepciójáért Tiszakóród önkormányzata, illetve a többi település erõfeszítéseket tett.
– Ez az alulról jövõ kezdeményezés segítheti a térségek hiteles együttes képviseletét a nemzeti kormánynál.

Rendszerint az önkormányzati, majd a turisztikai, s ezt követõen a gazdasági kapcsolatok kerülnek sorra. Közös határnyitás jelentheti a vasút és közút fejlesztését is, s ehhez Csengerre éppúgy szükség van, mint Nyíregyházára vagy Szatmárnémetire – fogalmazott dr. Tilki Attila.
Intézményekben jártak
Erdei István, romániai országgyûlési képviselõ Bukarestbõl érkezett a találkozóra. Elmondta: az erdélyi polgármesterek és a települések lakossága is örül a szatmári kapcsolatoknak.
A konferencián részt vevõ határmenti partnerek a romániai Szamosháti Kistérségi Társulás tagjai: Nagykolcs, Pálfalva, Szamosborhíd, Remetemezõ, Borválaszút, Felsõberegszó és Homoród községek polgármesterei, akik a Felsõ-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás , valamint a Szamosháti Kistérségi Társulás jelenlévõ polgármestereivel és képviselõivel látogatást tettek a község több intézményében, s felkerestek egy helyi uborkatermesztõt is.

Mint Dányádi Andrea, az Észak-alföldi Regionáli Fejlesztési Ügynökség fehérgyarmati kistérségi tanácsadója tájékoztatott, a projekt keretében közös fejlesztési koncepciót dolgoznak ki, amelynek célja a 2007-13 közötti Területi Együttmûködések programra való felkészülés, újabb magyar-román projektek kidolgozása és megvalósítása, s ezáltal a térség bilateriális határmenti gazdasági, piaci folyamatainak élénkítése, a civil és vállalkozói szféra együttmûködésének erõsítése.
A projekt workshop-jainak ütemterve
1. Helyzetelemzés, swot analízis készítése – Románia Borválaszút, július 16.
2. Problémafa, célfa – Tiszakóród, augusztus 20.
3. Stratégiai irányok mentén projektek meghatározása – Románia Szamoskrassó, augusztus 29.
4. Stakeholder analízis, Gant diagram – Tiszakóród, szeptember 17.
5. Cashflow, indikátorok – Románia Borválaszút, október 8-9.
6. Logframe – Tiszakóród, október 29.
A kistérségi fejlesztési koncepció magyar, román és angol nyelven készül.

A zárókonferenciát a tervek szerint november 19-én, Tiszakóródon rendezik.

Forrás: Kelet-Magyarország

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox