MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Vigasságokra készülnek Fehérgyarmaton

2007. augusztus 14.

Fehérgyarmat - Minden korosztály talál érdeklõdésének megfelelõ szórakozási, kikapcsolódási lehetõséget az augusztus 18-19-én rendezendõ találkozón.


A Szatmári Fesztivál nyitórendezvénye, a Fehérgyarmaton tartandó Gyarmati Vigasságok programját sajtótájékoztatón ismertette dr. Tilki Attila polgármester és Farkas János alpolgármester.
Az elhangzottakból kiderült: a hagyományoknak megfelelõen idén is honfoglalás kori életkép fogadja augusztus 18-19-én a városközpontba érkezõket. A múltból táplálkozó rendezvény több helyszínen mutatja be – a látogatók aktív bevonásával – õseink szokásait, ételeit, tevékenységeit.
– A rendezvény azon túl, hogy helyet ad a Gyarmat utónevû települések találkozójának, lehetõséget biztosít a helyi öntevékeny csoportok, egyesületek, iskolák bemutatkozására is – emelte ki dr. Tilki Attila, s mint elmondta, az ötödik alkalommal rendezendõ találkozó ösztönzõleg hat a város kulturális életére. Az eltelt idõszak alatt ugyanis sorra létesültek a tudásukat, képességeiket megmutatni vágyó közösségek, s megalakult a korabeli látványról és a tartalmas szórakozásról gondoskodó KürtgyarmatHagyományõrzõ Ijászegyesület.
Mint a polgármester tájékoztatott, a rendezvény megvalósításához pályázati támogatást igényeltek, amelynek elbírálása folyamatban van.

Helyi támogatással

– A helyi vállalkozók és a lakosság jelentõs anyagi támogatása is hozzájárul a sikerhez – egészítette ki az elhangzottakat Farkas János, s hozzátette: a program összeállításánál szem elõtt tartották, hogy minden korosztály találjon érdeklõdésének megfelelõ szórakozási, kikapcsolódási lehetõséget. A legkisebbeket bábszínház és kézmûves foglalkozások, a fiatalságot koncertek és kulturális bemutatót, az idõsebb látogatókat néptáncgála és kiállítások várják több helyszínen.
– A Gyarmati Vigasságok második napján városi kitûntetéseket adunk át, s a Fehérgyarmatról elszármazottakat is köszönjük – tette hozzá Farkas János, majd kiegészítette: a korábbi években megszokott elemekre épített rendezvény egyik újításaként említhetõ a tehetségkutató verseny, amelyen bárki színpadra léphet.

 


 

 

A Gyarmati Vigasságok programja
Augusztus 18., szombat
8.00 Közönségcsalogató, lovas ébresztõ - bemutatkozik a Szabó Lovasudvar
9.00 Sétakocsikázás a fehérgyarmati lovas klub fogatosainak részvételével - a város utcáin10.00 Gyalogíjász bemutató a Kürtgyarmat Hagyományõrzõ Egyesület íjászaival - Templomkert
11.00 Lovasíjász bemutató - Templomkert
13.00 Kiállításmegnyitó: Bíróné Gáti Judit festõmûvész - Galéria
13.30 Ju-Jitsu önvédelmi bemutató
14.00 Néptáncgála - Kõszínpad (Szatmár néptáncegyüttes - Mátészalka, Szõke Szamos néptáncegyüttes - Cégénydányád, Gábrien néptáncegyüttes - Géberjén, Kárpátaljai néptáncegyüttes - Beregszász, Talpas István néptánc bemutatója)
15.00 A IX. Szatmári Fesztivál és V. Gyarmati Vigasságok megnyitása - Kõszínpad
Megnyitó beszédet mond dr. Tilki Attila, Fülöp István, dr. Hanusz Árpád
15.30 Néptáncgála - Kõszínpad (Nyírmeggyesi néptáncegyüttes, Ópályi néptáncegyüttes) 16.00 Lovasíjász bemutató - Templomkert
16.30 Ritmus-mûhely Táncegyesület sztepp-és ír táncbemutató - Kõszínpad
17.00 Keresztes Ildikó koncertje - Kõszínpad
17.30 Valcer Tánccsoport elõadása - Kõszínpad
18.00 Erkel Ferenc Városi Vegyeskar - Kõszínpad
18.30 Kenguru SE tánccsoport elõadása - Kõszínpad
20.30 Szabadtéri koncert: Hooligans Együttes - Kõszínpad
22.00 Éjszakai vigasság a Standard Trióval - Kõszínpad

Augusztus 19., vasárnap
8.00 Közönségcsalogató, lovas ébresztõ - bemutatkozik a Szabó Lovasudvar 9.00 Gasztronómiai fesztivál, vadétel fõzõ verseny megnyitója - Park, kõoroszlán
10.00 Varázskendõ Bábcsoport elõadása - Kõszínpad
10.30 V. Kürtgyarmat Hagyományõrzõ Íjászverseny - Templomkert
11.00 Kaméleon színjátszó kör: Lónak vélt menyasszony - Kõszínpad
12.00 Barátság Nyugdíjasklub elõadása - Kõszínpad
13.00 Moldvai - gyimesi népzene - Kõszínpad
14.00 Búzakalász Férfi Kórus, Porcsalma - Kõszínpad
14.30 Trubadúr jelmezkölcsönzõ divatbemutatója - Kõszínpad
14.30 Lovasíjász bemutató - Templomkert
15.00 Szatmári értékeink - Citera zenekar, Panyola – Kõszínpad
15.30 4 For Dance táncegyüttes, Nyíregyháza - Kõszínpad
16.00 Maksa Zoltán humoros híradó - Kõszínpad
16.30 Balla Gyula Faluház Énekegyüttes, Csaroda: megzenésített versek - Kõszínpad 17.00 A jövõ reménységei - A helyi iskolák mûvészeti csoportjainak bemutatója - Kõszínpad 18.00 Akikre büszkék vagyunk - városi kitüntetések átadása - Kõszínpad
18.30 Gyalogíjász bemutató a Kürtgyarmat Hagyományõrzõ Egyesülettel - Templomkert 19.00 Hevesi Tamás koncertje - Kõszínpad
21.00 Hit-rock - Pink Floyd történet: The Wall - Budapest - Kõszínpad
- Koncz Nóra -

Forrás: Kelet-Magyarország

 
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox