MENÜ
Kezdõlap
Önéletrajz
Képgaléria
LINKAJÁNLÓ
Magyar oldalak
Külföldi oldalak
Történelmi oldalak
MEGHÍVÓK
Testületi ülés
Kistérségi Társulás
Képgaléria ajánló
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Választás 2010
 
Választási eredmények

 Választással kapcsolatos hírek
 

Önkormányzati választások
Rejtõzködõ Magyarország
Cikekk a Magyar Nemzetben,
választókerületem településeirõl,
Ludwig Emil tollából:

Túrricse

Szamosbecs

Gyügye

Gacsály

Csenger

Szamosújlak

Szamostatárfalva

Jánkmajtis

Túristvándi

Nagyszekeres

Kisszekeres

Csengersima

VámosorosziFehérgyarmati oldalak
 

 
 
Vigasságokra készülnek Fehérgyarmaton

2007. augusztus 14.

Fehérgyarmat - Minden korosztály talál érdeklõdésének megfelelõ szórakozási, kikapcsolódási lehetõséget az augusztus 18-19-én rendezendõ találkozón.


A Szatmári Fesztivál nyitórendezvénye, a Fehérgyarmaton tartandó Gyarmati Vigasságok programját sajtótájékoztatón ismertette dr. Tilki Attila polgármester és Farkas János alpolgármester.
Az elhangzottakból kiderült: a hagyományoknak megfelelõen idén is honfoglalás kori életkép fogadja augusztus 18-19-én a városközpontba érkezõket. A múltból táplálkozó rendezvény több helyszínen mutatja be – a látogatók aktív bevonásával – õseink szokásait, ételeit, tevékenységeit.
– A rendezvény azon túl, hogy helyet ad a Gyarmat utónevû települések találkozójának, lehetõséget biztosít a helyi öntevékeny csoportok, egyesületek, iskolák bemutatkozására is – emelte ki dr. Tilki Attila, s mint elmondta, az ötödik alkalommal rendezendõ találkozó ösztönzõleg hat a város kulturális életére. Az eltelt idõszak alatt ugyanis sorra létesültek a tudásukat, képességeiket megmutatni vágyó közösségek, s megalakult a korabeli látványról és a tartalmas szórakozásról gondoskodó KürtgyarmatHagyományõrzõ Ijászegyesület.
Mint a polgármester tájékoztatott, a rendezvény megvalósításához pályázati támogatást igényeltek, amelynek elbírálása folyamatban van.

Helyi támogatással

– A helyi vállalkozók és a lakosság jelentõs anyagi támogatása is hozzájárul a sikerhez – egészítette ki az elhangzottakat Farkas János, s hozzátette: a program összeállításánál szem elõtt tartották, hogy minden korosztály találjon érdeklõdésének megfelelõ szórakozási, kikapcsolódási lehetõséget. A legkisebbeket bábszínház és kézmûves foglalkozások, a fiatalságot koncertek és kulturális bemutatót, az idõsebb látogatókat néptáncgála és kiállítások várják több helyszínen.
– A Gyarmati Vigasságok második napján városi kitûntetéseket adunk át, s a Fehérgyarmatról elszármazottakat is köszönjük – tette hozzá Farkas János, majd kiegészítette: a korábbi években megszokott elemekre épített rendezvény egyik újításaként említhetõ a tehetségkutató verseny, amelyen bárki színpadra léphet.

 


 

 

Tovbb...
 
Zöld út a Tisza vízgyûjtõ területére

2007. július 9.

A szolnoki Gördögök Kerékpáros és Szabadidõ Sportegyesület a Tisza forrásvidékére tervezett kerékpár túrával szeretné felhívni  a figyelmet, hogy az önkormányzatok tegyenek határozott lépéseket a hulladékcsökkentésre és hulladékmegelõzésre épülõ hulladékgazdálkodás felé. A  szolnoki egyesület jelképesen Fehérgyarmatról indította a kerékpártúráját, ahova kerékpárosok érkeztek Bécsbõl, Prágából és Szatmárnémetibõl. A túra vezetõje a több, mint 60 éves Kárpátalján mindenütt ismert aknaszlatinai Katyó, azaz Tokár Károly, elmondta, hogy sajnos elég sok önkormányzat szemétlerakója Kárpátalján, közel van a Tiszához és így gyakran elõfordul, hogy áradás esetén a folyóba belemosott  szemét kerül

 

Tovbb...
 
Segítséget vár Túristvándi

2007. július 5.

 Nyíregyháza - Túristvándiban 35 lakóházat, öt önkormányzati épületet, Uszkán 15 házat és négy önkormányzati épületet, míg Magosligeten három házat ért jelentõs viharkár.

Tovbb...
 
Szatmári fejlesztés határok nélkül

2007. július 3.

Tiszakóród - Fejlesztési együttmûködést terveznek a közeljövõben a magyar-román határ két oldalán tevékenykedõ kistérségi társulások, települések.

 

Tovbb...
 
Tréning Fehérgyarmaton

2007. június 13

Angol területfejlesztési szakember tart tréninget a fehérgyarmati polgármesteri hivatalban.

Image 

Tovbb...
 
Fagyos színjáték: nincs valós segítség a gazdáknak

2007. május 22

Nyíregyháza - Nem elég módosítani a törvényt a kárenyhítési alapról, és lebegtetni 5 milliárd forintot, amit éppen a fagykárt szenvedettek befizetéseitõl tesznek függõvé.

Tovbb...
 
Felújítás, bõvítés a gimnáziumban

2007 május 8.

2007. év januárjában, sokak örömére lehetõség nyílt, hogy megkezdjék a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium bõvítését, felújítását. A munkálatokat a vásárosnaményi Koncz-Bau Építõipari, Tervezõ, Kivitelezõ és Kereskedelmi Kft. végzi,FÕBER Rt. mûszaki ellenõrzésével.

Tovbb...
 
Megyei tûzoltónap

2007. majus 5.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmaton szombaton megrendezett megyei túzoltó napon elismeréseket, soron kívüli elõléptetéseket és kitüntetéseket adtak át.


Tovbb...
 
Hordót gurítottak...

2007. május 3

Hordót gurítottak, táncot roptak Cégényben


Cégénydányád – Asszonycipelés, hordógurítás, zsákpakolás, szekérhúzás, s még számos humoros feladat teljesítése várt a Cégénydányádon tartott hagyományõrzõ találkozó szatmári virtus vetélkedõjének résztvevõire.

Image 

Tovbb...
 
Fagykárok

2007 április 27. 

A csengeri Recsigei - dülõben Jakab István a MAGOSZ elnöke, Dr. Tilki Attila országgyûlési képviselõvel együtt megtekintették a gyümölcsösökben keletkezett fagykárt. Csengerbe érkeztek a szatmári  és a beregi térség gazdálkodói, akiket szintén sújtott ez a természeti csapás.

Tovbb...
 
Megbízólevél ülnököknek

2007. április 20. 

Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselõ-testülete, 2007. április 20-án megtartott zárt ülésén, titkos szavazással, 24 jelöltbõl, az alábbi 12 személyeket választotta meg, a fehérgyarmati Városi Bíróság ülnökévé:


Tovbb...
 
Nemzeti ünnepünk Fehérgyarmaton

2007 március 15. 

Image2007 március 15-én csütörtökön "NEMZETI ÜNNEPÜNK" tiszteletére megtartott városi ünnepségre a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház színháztermében került sor. Ünnepi beszédet mondott Dr. Tilki Attila polgármester, országgyûlési képviselõ.

 
Támogatás a kistérségeknek

2007. március 5

Fehérgyarmat – Az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapján készülõ ágazati és regionális operatív programok, illetve az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv leghátrányosabb helyzetû kistérségeket segítõ beavatkozásairól egyeztetett a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség területfejlesztési és önkormányzati bizottsága.

Tovbb...
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 199 - 220 / 220
 

Hírek

 2010.12.11.

Visszakaptuk a vasútközlekedést

Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tûnt, hogy bármennyire is ésszerûtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fõvárosban döntöttek a mi közlekedésünkrõl. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben õk irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelõs államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést
 
2010.11.26.

 Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása

2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor
 

 
 
2010.09.29.

Újraindul a vasút
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Minisztérium döntése alapján a 113-as számú, Fehérgyarmat – Zajta vasúti vonalszakaszon a személyszállítás a decemberi menetrendváltást követõen újraindul. 
 
2010.09.24.

Kölcsey Ferenc Általános Iskola épületének tetõ szigetelése befejezõdött

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola épület tetõszigetelésének állapota rendkívül leromlott a szélsõséges hideg, illetve meleg idõjárások váltakozása következtében. A folyamatos beázások jelentek meg az emelet több tantermében és a földszinti ebédlõ helyiségében. Az Önkormányzat egyetemleges biztosítása a tantermek festésének kijavítását finanszírozza, viszont a tetõ kijavítását nem. 

 2010.09.14.

Tájékoztatás térfigyelõ kamerák elhelyezésérõl

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Közterület-felügyelete térfigyelõ kamerákat helyeztet el a város belterületének különbözõ pontjain a közterület rendjének megóvása érdekében (Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Mûszaki Bizottság 80/2010. (IX.01.) VFB határozata alapján):

1. Sétáló utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget - Városi Galéria épülete

2. Kertváros utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – Kis ÁBC

3. Sport utca, szelektív hulladékgyûjtõ sziget – ÁFÉSZ Italdiszkont

4. Körforgalmi csomópont, Kossuth tér, Petõfi utca

 

YouTube videók

 

Ajánlott oldalak


 
 


 
 
 
  

2007.

Ajánlott böngésző: Firefox